Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

DoseSystem lääkemuistuttaja

 

Ei enää unohtuneita lääkkeitä

DoseSystem muistuttaa käyttäjää ottamaan lääkkeet ajallaan, ja hallitsemaan toimenpiteitä itsenäisesti. Sukulaisille tämä tuo mielenrauhaa. Terveydenhoidon henkilökunta palvelutaloissa, kotihoidossa ja hoitolaitoksissa voi olla varma siitä, että lääke otetaan ja samalla saadaan aikaan säästöjä. Tämä kaikki saavutetaan palvelua heikentämättä, tai elämänlaatua laskematta.

Merkittävät säästöt kotihoidon kustannuksiin

DoseSystem on hyvin yksinkertainen ja edullinen käytössä. Ei ihme, että se on Tanskassa noussut halutuksi ratkaisuksi kotihoitoon. Tanskalaisen DoseSystem ApS kehittämä DoseSystem lääkemuistuttajan käyttö laajenee kovaa vauhtia Tanskassa. Kahden vuoden jälkeen 98:sta kunnasta jo 38:lla on DoseSystem käytössä.

Ota yhteyttä niin kerromme lisää, miten Suomessakin kunnat voivat säästää tuhansia euroja kotihoidon kustannuksista. Säästöt Tanskan eri kunnissa ovat olleet 3100-3800 € / asiakas / kunta.

DoseCan lääkelaatikko

Lääkelaatikon mitat ovat 17x16x10 cm ja siinä voidaan käyttää pussitettuja, annospakattuja lääkkeitä, lääkeannostelijoita, sekä kaikkia muita määrättyjä lääketuotteita - kuten voiteita, lääkelaastareita ja tippoja. Laatikon kannessa on muistuttaja, joka antaa hälytyksen äänimerkillä ja vilkkuvalolla kun on aika ottaa lääke. Laatikon sisällä on pussinavaaja, jonka avulla pillerit on helppo saada esille, sekä tarjotin joka estää niitä valumasta lattialle. Laatikko voidaan lukita magneettilukolla henkilökunnan toimesta, jolloin ulkopuolinen käyttäjä ei pääse lääkkeisiin käsiksi.

Kun lääke on otettu, käyttäjän pitää vain painaa OK -painiketta. Näin hoitohenkilökunta saa kuittauksen otetusta lääkkeestä DoseSystem -ohjelmiston avulla. Mikäli käyttäjä ei paina OK -painiketta, lähetetään hälytys henkilökunnalle tai sukulaisille automaattisesti matkapuhelimeen ja/tai muihin laitteisiin. Tässä tapauksessa henkilökunta tai omainen soittaa tai käy paikan päällä tarkistamassa tilanteen.

DoseCan -laatikon kansi voidaan poistaa ja ottaa mukaan matkalle yhdessä päivittäisen lääkeannoksen kanssa. Näissä tapauksissa OK -painike on käden ulottuvilla myös matkoilla. Tämä tuo vapautta ja mielenrauhaa käyttäjille. Akku voi kestää jopa 48 tuntia ennen kuin uudelleenlatausta tarvitaan.

DoseTray lääkeannostelija

Monet tietävät miten hankalaa lääkeannostelijoiden kansia on joskus avata, tai sitten kannen avauduttua sekä kansi, että pillerit putoavat. Käyttämällä DoseTray lääkeannostelijaa näin ei pääse käymään, sillä kansi on erottamaton osa lääkeannostelijaa. Se toimii kuin liukuva pinta, jota voidaan rullata edestakaisin, jopa yhdellä kädellä.

DoseTray on helppo avata. Käyttäjillä voi olla vapinaa, tai käsien heikentynyt voima. Eri vuorokauden aikoina otettavat pillerit sijaitsevat rasiassa aikajärjestyksessä. Liukuva kansi mahdollistaa rasian avaamisen vaihe kerrallaan päivän mittaan. Kansi voidaan irrottaa ja pestä rasian kanssa astianpesukoneessa täydellisen hygienian saavuttamiseksi.

DoseSystem tarjoaa monipuolisuutta ja turvallisuutta

Järjestelmässä on käytössä kahden tyyppisiä hälytyksiä, joita käytetään eri tavoin. Kuten aikaisemmin on kuvattu, Annoshälytys -toiminto (DoseAlarm) kertoo kun on aika ottaa lääkeannos. Muu hälytys -toimintoa (SideAlarm) taas käytetään moniin eri tarkoituksiin. Usein tätä käytetään muistuttamaan vaikkapa kipulaastarin käytöstä, puolikasannosten ottamisesta, voiteiden, insuliinin tai inhalaattorin käytöstä. 

Joka kerta kun OK -painiketta käytetään, varmistuu myös se, että käyttäjä on aktiivinen. Voi olla monia syitä jos OK -painiketta ei käytetä, kuten kaatuminen tai sairastapaus. Tällä varmistuksella saavutetaan monissa tapauksissa mielenrauhaa.

DoseSystem esitteen voit ladata täältä ->

DoseSystem lääkemuistuttajan kokeilut useissa kunnissa Savossa, kts. tiedote

 

TV! YLE Alueuutisiin linkki tästä